Kuzey Kore Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

4 Şubat 2012 Cumartesi

Kuzey Kore Bayrağının Anlamı
Kuzey Kore bayrağı, kırmızı renkli şerit ve bu şerit üzerinde ve altına yerleşimli mavi renkli 2 şeritten oluşur. Mavi renkli şeritler üzerinde ve altında ince beyaz şerit bulunur ve bayrağın gönder tarafında beyaz daire içine yerleşimli kırmızı renkli 5 köşeli yıldız bulunur.
Mavi çizgiler, egemenlik, barış ve dostluğu temsil eder ve kırmızı komünizm ve devrimci vatanseverliği temsil eder. Beyaz, geleneksel Kore rengidir ve saflık ve Kore halkının kültürünü temsil eder. Kırmızı yıldız, komünist ülkenin felsefesini simgelemektedir. Beyaz daire, Güney Kore bayrağındaki yin-yang sembolü ile bağlantılıdır.

Kuzey Kore Bayrağının Tarihçesi
Kuzey Kore bayrağı, 8 Eylül 1948 tarihinde kabul edilmiştir. SSCB ve ABD Kore'yi İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra bölmüş ve kuzey yarısını SSCB ve güney yarısını ABD işgal etmiştir.

Kuzey Kore Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Kore iki ayrı ülkeye bölünmeden önce, ülkenin tamamında Güney Kore bayrağı kullanılmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...