Malavi Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

12 Mart 2012 Pazartesi

Malavi Bayrağının Anlamı
Malavi bayrağı, üç eşit yatay şeritten oluşur. Üst şerit, siyah, ortadaki şerit, kırmızı ve alt şeritse, yeşil renklidir. Siyah şerit üzerinde, yarısı doğmuş olan kırmızı bir güneş bulunur. Siyah şerit, Afrika halkını temsil eder. Kırmızı renk, ülkenin bağımsızlığı için dökülen kanları, yeşil ise, ülkenin bitki örtüsünü temsil eder. Doğan güneş ise, Afrika kıtasındaki, özgürlük ve umudun doğduğunun sembolüdür.

Malavi Bayrağının Tarihçesi
Malavi bayrağı, 6 Temmuz 1964 tarihinde İngiltere'den bağımsızlığını kazandığı gün kabul edilmiştir. 19.yüzyılın sonlarına kadar, bağımsızlığını kazanmadan önce Malavi, Nyasaland olarak bilinin bir İngiliz himayesi altındaydı. Bayrak, Malavi ilk başbakanı olan ve bağımsızlık mücadelesinde rol oynayan ve aynı zamanda Malavi Kongre Partisi lideri olan ve bu partice kabul edilen afişe dayanmaktadır.

Malavi Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
1998 yılı sonlarında, bayrağın ana muhalefet ve eski iktidar partisi olan Malawi Kongre Partisi'nin eski bayrağına dayandığı için değiştirileceği söylentileri vardı.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...